Țara Sealand a fost fondată la sfârșitul anilor 1960 pe fostul fort englez Maunsell Fort din Marea Nordului, situat la aproximativ 10 kilometri distanță de coasta Suffolk, Anglia, o fortăreață de război abandonată, de un fost maior al armatei britanice pe nume Roy Bates, scrie Antena3CNN
Totul a început când Roy și-a înființat propriul post de radio „Radio Essex”, dar s-a confruntat cu restricții legale, întrucât BBC era singurul post care putea să emită la acea vreme în Marea Britanie.
Constrâns de situația, lui Bates i-a venit ideea de a merge pe fortul numit și Roughs Tower, care era amplasat în apele internaționale. Când a ajuns acolo și-a schimbat planurile și a declarat fortățeața drept stat independent cu numele „Sealand”, iar el s-a înconorat ca rege.
Astăzi, în Sealand locuiesc de cei doi nepoți ai săi, Prințul Liam și Prințul James, însă nu în permanență, precum și un agent de securitate care stă acolo 24 de ore din 7 zile, potrivit Express.
În singura clădire din țară sunt șapte dormitoare, o bucătărie, o cameră de zi, o toaletă, o capelă multiconfesională, o sală de sport și chiar o închisoare, unde la un moment dat a fost închis un avocat german care a încercat să invadeze statul.
Nu numai că au executat trei luni de închisoare, dar Germania chiar a trimis în Sealand un diplomat de la ambasada sa din Londra pentru a negocia eliberarea acestuia.
Chiar dacă este foarte aproape de Marea Britanie, o călătorie în Sealand este destul de complicată. Sunt necesare mai multe documente și chiar viză. Citește pe Antena3.ro
Când se ia Magneziu: dimineaţa sau seara? Dr. Anca Hâncu: ”Așa putem preveni diabetul și obezitatea”
Există un plan prin care suprafața statului să fie mărită, deși nu este clar cum va fi făcut acest lucru, dar între timp Sealand a anunțat că are propria monedă digitală și… cetățeni digitali.