12 semne că poți să recunoști oamenii falși

Anumiți oameni și-au perfecționat arta autoconservării, în cel mai sănătos sens al cuvântului, urmându-și intuiția, cerând respect în fiecare parte a vieții și stabilind standarde înalte pentru relațiile lor. Când vine vorba de energia negativă, există anumite semne că ești foarte bun în a recunoaște oamenii falși, și acesta este punctul de plecare pentru a-ți crea rutina sănătoasă, cercul interior de cunoștințe și viața.

Iată 12 semne că ești foarte bun în a recunoaște oamenii falși:

1. Intuiție

Deși toată lumea are abilități intuitive înnăscute, mulți oameni sunt mai buni decât alții în a-i recunoaște cu adevărat pe oamenii cu energie negativă. Să ai încredere în instinctul tău poate fi dificil, mai ales în fața unei prietenii de lungă durată sau a unui partener confortabil, dar este și unul dintre semnele că ești foarte bun în a-ți da seama de oamenii falși.

Ne protejăm și ne cultivăm sănătatea emoțională prin conexiuni sociale, așa cum susține National Institutes of Health, dar acest lucru este imposibil de realizat dacă avem prieteni falși. Intră în contact cu intuiția ta și adoptă practici, cum ar fi jurnalul sau terapia, care te ajută să ai încredere în ea atunci când ești forțat să reevaluezi relațiile din viața ta.

2. Limite

Psihologul Seth J. Gillihan susține că partenerii și oamenii falși din viața noastră care depășesc continuu granițele, chiar și după ce le spui, sunt probabil să continue să facă acest lucru. Oricine nu respectă limitele tale sănătoase, probabi că nu prețuiește bunăstarea ta la fel de mult pe cât predică.

Oamenii care își prioritizează propria bunăstare emoțională cer respect și au încredere în intuiția lor cred că oamenii falși nu au ce căuta în viața lor. Limitele sunt adevărul lor, nu ceva de negociat sau nerespectat.

3. Empatie

Persoanele empatice tind să fie mai conștiene decât altele de limbajul corpului, de micro-expresiile mici și de emoțiile altor oameni. Ei preiau micile detalii din conversații și interacțiuni trecătoare care pot dezvălui trăsături interioare de caracter și motivații. Citește pe Antena3.ro
Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”

În timp ce oamenii falși ar putea exprima bunăvoință și complimente greșite, micro-expresiile lor tind să-și dezvăluie adevărata natură. Când cineva operează dintr-un loc rău intenționat și invidios, așa cum explică un studiu din jurnalul Emotion, micile schimbări faciale și expresiile sale pot oferi indicii cu privire la adevăratele lor intenții.

4. Încredere

Oamenii încrezători au tendința de a împărtăși două trăsături simple care arată în mare măsură sănătatea relațiilor lor: capacitatea lor de a asculta și, în același timp, fiind asertivi. Potrivit consilierului psihologic Meg Selig, ei știu ce merită, tipul de companie pe care și-ar dori să o păstreze și respectul pe care îl cer – și nu le este frică să folosească acțiunea pentru a le aminti celorlalți. 

Când încep să se simtă tratați cu lipsă de respect sau respinși de cineva din viața lor, o abilitate care necesită adesea inteligență emoțională și introspecție, nu le este frică să stabilească limite și să pună capăt relațiilor toxice. Această intuiție înnăscută care decurge din încrederea lor în a se cunoaște pe ei înșiși este cea care îi protejează de a fi victimele energiilor negative și oamenilor falși. 

5. Ascultare activă

Ascultarea activă este o abilitate dificil de învățat, potrivit cercetărilor de la Universitatea din California de Sud, deoarece concentrarea exclusiv pe ceea ce spune cineva tinde să provoace experiențe fizice care induc anxietate la o persoană obișnuită. Cu toate acestea, de-a lungul timpului și cu practică, poți învăța să asculți, să vorbești și să empatizezi cu oamenii chiar și în mijlocul celor mai incomode conversații.

Când ești atras de cuvintele spuse de cineva, poți înțelege și limbajul corpului, expresiile faciale și tonul, oferindu-ți o imagine mult mai completă a intențiilor, dispoziției și comportamentului lor. Tocmai de aceea, să fii grozav la ascultarea activă este, de asemenea, unul dintre semnele că ești foarte bun la recunoașterea persoanelor false – nu ești distras, dar ești pe deplin conștient de persoana cu care interacționezi.

6. Sărbătorirea realizărilor

Oamenii nesiguri, invidioși și falși încearcă adesea să redirecționeze atenția către ei înșiși, respingând entuziasmul sau succesul celorlalți pentru a-și reorienta energia asupra propriilor realizări. Întotdeauna își „înmulțesc” prietenii și familia în conversație, încercând să-și hrănească propriul ego și nevoile de validare, mai degrabă decât să-i susțină și să-i sărbătorească cu adevărat pe alții.

Oamenii care au talent să înțeleagă aceste comportamente false și prietenii, precum și membrii familiei toxici din viața lor se asigură că au spațiu pentru a-și celebra câștigurile – fie că înseamnă neinvtarea lor sau stabilirea unor limite clare de comunicare cu ei. Meriți spațiu pentru a sărbători și a fi recunoscut fără judecată sau vinovăție.

7. Mindfulness

Oamenii care integrează practicile de mindfulness în viața lor, cum ar fi jurnalul, yoga sau chiar terapia, pentru a declanșa introspecția, tind să aibă relații mai sănătoase și mai împlinite decât omologii lor. Când ceva îi deranjează sau un comentariu le rănește sentimentele, resentimentele nu se manifestă; în schimb, ei își fac timp să se vindece și să facă un plan de comunicare deschisă pentru a aborda problema.

Când ești validat intern și conștient de propriile tale puncte tari și slăbiciuni, ești mai bine să citești oamenii. Nu ești îngrijorat de părerile lor despre tine, ci mai degrabă de modul în care îi vezi – deschizând un fel de conștientizare de sine care pune în lumină energia toxică și prietenii din viața ta.

8. Inteligență emoțională

Potrivit cărții „Aplicații ale comunicării nonverbale”, există anumite grupuri de oameni mai adaptate la înșelăciune în relații decât altele, iar această abilitate se învârte în general în jurul inteligenței sociale și emoționale.

Nu este vorba doar despre conversații, comunicare și abilități de ascultare activă, în pofida influenței pe care o au acele lucruri; este, de asemenea, despre sensibilitate, compasiune și empatie.

9. Fidel cu tine însuți

Potrivit unui studiu dinCreativity Research Journal, există o corelație între inteligența socială și practică a unei persoane și individualitatea acesteia. Când ești sigur de tine în identitatea ta, te poți concentra asupra părților curioase și intelectuale din viața ta și invers.

Dacă te simți confortabil în propria ta piele, ai energia și capacitatea de a te concentra asupra altor lucruri – fie că este vorba despre conexiune socială, școală, o carieră sau chiar dezvoltarea personală și inteligența emoțională ulterioară. De aceea, încrederea  în sine și o individualitate unică sunt semne populare că ești foarte bun la recunoașterea oamenilor falși.

10. Fără validare externă

Oamenii siguri de sine și încrezători sunt, de asemenea, motivați intern. Ei nu simt nevoia să se angajeze în comportamente de căutare a atenției sau să tolereze relații nesănătoase de dragul validării și aprecierii externe. Ei își pot „umple propria ceașcă”.

Deoarece nu sunt preocupați să-i liniștească pe alții sau să încerce să fie plăcuți, ei pot recunoaște micile tendințe, expresii și comentarii trecătoare pe care alți oameni le fac în conversațiile cu ei. Deși ar putea fi evident pentru o persoană sigură pe ea că un prieten este toxic sau „fals”, cineva care încearcă în mod activ să obțină acceptarea lor ar putea trece cu vederea acest lucru. 

11. Sensibilitate

Persoane sensibile și empatice sunt mai conectate la comportamentele și tendințele mai puțin vizibile ale celorlalți, au mai multe șanse să recunoască oamenii falși din viața lor. Ei nu sunt doar sensibili din punct de vedere emoțional și versați în comunicare, ci tind să fie conecați din punct de vedere energetic – captând aurele negative ale oamenilor falși.

Deși este nevoie de multă introspecție și autodisciplină pentru a perfecționa acel talent energetic și intuiție, oamenii care îl stăpânesc și întruchipează acea natură sensibilă în viața lor de zi cu zi le este mai ușor să cultive relații sănătoase și să evite oamenii falși.

12. Iertare

Chiar dacă ai intuiția sau capacitatea de a înțelege oamenii falși din viața ta, probabil că nu ești strict și rigid în ceea ce privește încheierea imediată a relațiilor cu ei. La fel ca orice altă relație sănătoasă, ierți și comunici pentru a crește împreună, mai degrabă decât să închei conexiunea în termeni răi.

Le oferi oportunități de a crește, de a evolua și de a reimagina versiunea mai sănătoasă a lor în relația ta. Ești empatic față de toți factorii de stres și traumele suplimentare care ar putea favorizacomportamentele toxice ale cuiva, potrivit yourtango.com. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *